Totaalprojecten

Zoekt u een oplossing voor uw energieverbruik, organische stroom of afvalwater? Lauryssen Innovatie Techniek gaat samen met u op zoek naar een duurzame en professionele oplossing met oog op energiebesparing, energierecuperatie en waterhergebruik

Contacteer ons

AANPAK

Voor elk project wordt samen met de klant naar een klantspecifieke oplossing gekeken en de haalbaarheid onderzocht. Dit doen we door uitgebreide studie aangevuld met de nodige piloottesten. In de latere fase staan wij in voor de volledige uitbouw van het project. Dit kan gaan over een volledige nieuwe invulling of een aanpassing van een bestaande installatie. Na oplevering begeleiden wij de klant voor de ingebruikname en kunnen wij als gewenst ook instaan voor verdere opvolging van de installatie.

BIOGAS

Lauryssen Innovatie Techniek ontwerpt, bouwt en als gewenst exploiteert installaties op maat van uw bedrijf. Anaerobe vergisting is een beproefde techniek organische stromen te verwerken tot een energierijk gas, biogas en een meststof digestaat. Het biogas kan afhankelijk van de vraag gevaloriseerd worden tot biomethaan of met behulp van een warmtekrachtkoppeling tot elektriciteit en warmte. Dit stelt u als bedrijf in staat om op een duurzame manier energieonafhankelijk te worden en de energiekost in eigen beheer te houden. De technieken voor een biogasinstallatie doen we in eigen beheer of in samenwerking met gespecialiseerde partijen. U kan ons ook aanspreken om de rentabiliteit van bestaande installaties te bekijken.

WATERZUIVERING

Afvalwater en andere nutriëntstromen zoals mest, digestaat of spoelwater bestaan typisch uit een hoog aandeel water en nutriënten met een hoog aandeel water en nutriënten in een minder gunstige vorm. Gekeken naar de gewenste eindproducten en de samenstelling van de stroom kunnen wij de geschikte techniek aanbieden. Zo werken wij met fysico-chemische technieken, filtratie- en membraansystemen en biologische waterzuiveringssystemen. Dit stelt ons in staat om tot gewenste nutriëntstromen, proceswater of loosbaar water te komen.

TRANSPORT

Als extra dienstverlening zijn wij uitgerust met een eigen transporttak voorzien van de nodige vergunningen en erkenningen. Dit maakt ons flexibel om de stromen in eigen beheer op de juiste locatie te krijgen

PROCESONDERSTEUNING

Heeft u enkel hulp nodig bij de uitbating van uw bestaande installatie? Dit kan ook. Wij beschikken ook over de mogelijkheid om bijstand te verlenen of als gewenst volledig te ontzorgen in de uitbating van uw procesinstallatie.